7462 7030

Behandling af børn

Fodbehandling til børn

Fodterapeuten starter behandlingen med at undersøge barnet grundigt og tale med både barnet og forældrene om problemerne. Målet er at identificere lidelsen ved at finde ud af, hvor og hvornår smerter opstår. Er lidelsen ikke til at se med det blotte øje (fx ved nedgroede negle eller vorter) udfører fodterapeuten en fod-, gang- og eventuel løbeanalyse af barnet.

Ofte har barnet ikke smerter men oplever problemer med at falde over egne ben, fordi fødderne drejer indad eller knæene går mod hinanden. Forældrene kan også opdage fodproblemerne ved, at barnet konsekvent træder fodtøjet skævt.

Konkluderer fodterapeuten, at det er indlæg eller småaflastninger, der er den bedste behandling, vil fodterapeuten tage mål, designe og fremstille indlægget eller aflastningen. Herefter vil barnet prøve at gå med indlægget i et par uger og vænne sig til det. Fodterapeuten vil altid undersøge barnets fodtøj for at se, om de er velegnede til barnets fødder, og om indlægget kan være i skoene. Nye sko kan komme på tale.

Efter prøveperioden vender barnet og forældrene tilbage til fodterapeuten, hvor de sammen taler om, hvordan det er gået med indlægget. Udfaldet kan være, at fodterapeuten retter indlægget eller aflastningen til ud fra de gener, som barnet måtte opleve.

fod-fejlstillinger-born

Almindelige fodproblemer hos børn

Mange fodproblemer kan forebygges allerede fra barnsben, hvis forældre vælger børneskoene med omtanke og skifter dem ud i takt med, at fødderne vokser. Mennesker, som har udviklet fejlstillinger som børn, kan senere i livet opleve, at de udvikler sig til fodproblemer såsom hammertæer og knyster.

Børn har gavn af at besøge en fodterapeut, hvis de allerede har fejlstillinger såsom hul- eller platfod. Det samme har børn, der er født hypermobile med forskellige benlængder eller hælsmerter fra fasciitis plantaris, som er betændelse fra hælen til mellemfoden. Børn kan også pådrage sig apofysitis calcanei, som er betændelse i vækstzonen i hælbenet. Hjerneskader kan også hæmme børns gangafvikling og give et helt særlig behov for støtte såsom fx håndsyet fodtøj.

Nedgroede negle er en plage, der rammer mange børn, fordi de går i for smalle sko eller dyrker en sportsgren såsom ishockey eller fodbold, hvor støvlerne er snævre og hårde. Fodterapeuter behandler nedgroede negle ved at sætte en tynd, smal bøjle på tværs af neglen, som langsomt retter op på neglen.

Mange fejlstillinger hos børn kan opdages, når fodterapeuten observerer barnet i løb.

Fodklinikken Aabenraa

Åbningstider

Mandag og onsdag:

8:00 til 17:00.

Fredag:

8:00 til 16:00.

Udebehandling efter aftale.

Andre tidspunkter ifølge aftale. Ring til: 

7462 7030.