7462 7030

   Nedgroede negle

   Nedgroede negle

   er kendetegnet ved smerter omkring neglen. Huden kan blive rød, hævet og der kan forekomme betændelse.

   Årsager

   For spidse sko – de trykker tæerne og dermed også neglene ind imod hinanden. Neglene begynder derfor at gro nedad for at kunne være der.
   Forkert klipning af neglene. Hvis neglene bliver klippet ned i siderne, eller man “river” neglene af, kan der sidde en spids tilbage, som vokser ind i huden og giver betændelse.

   Behandling og forebyggelse:

   En neglebøjle kan rette neglen op. Den lindrer oftest symptomerne med det samme. Neglebøjlen udøver et lille træk, så neglesiderne løftes. Behandlingen gør ikke ondt, og neglebøjlen generer ikke efter påsætningen.

   Neglebøjlen tilrettes med jævne mellemrum indtil neglen har fundet sin naturlige form – i hele neglens længde. Det er også vigtigt, at neglelejet, der var presset sammen under den nedgroede negl, tilpasser sig neglens nye form.

   For at bevare et godt resultat, er korrekt negleklipning og brug af rummeligt og “fodvenligt” fodtøj vigtigt. Fodterapeuten giver individuel vejledning under behandlingsforløbet.

   Med en henvisning fra egen læge til neglebøjlebehandling hos fodterapeut, yder den offentlige sygesikring tilskud til et begrænset antal behandlinger.
   Medlemmer af sygeforsikringen “danmark” – gruppe 1 og 2 – får tilskud til neglebøjlebehandling .

   Fodklinikken Aabenraa

   Åbningstider

   Mandag og onsdag:

   9:00 til 16:00

   Fredag:

   9:00 til 15:00

   Udebehandling efter aftale.

   Andre tidspunkter ifølge aftale Ring til 

   7462 7030