7462 7030

Nedgroede negle

Nedgroede negle

Nedgroede negle er kendetegnet ved smerter omkring neglen. Huden kan blive rød og hævet, og der kan forekomme betændelse.

Årsager til nedgroede negle

Spidse sko, som trykker tæerne, er én årsag til nedgroede negle. Når tæerne ikke har plads, vil neglene netop begynde at gro nedad for at være der. Forkert klipning af neglene er en anden årsag til nedgroede negle. Hvis neglene bliver klippet ned i siderne, eller hvis neglene ”rives af”, kan der nemlig sidde en spids tilbage, som vokser ind i huden og giver betændelse.

Behandling af nedgroede negle

En neglebøjle kan rette neglen op. Den lindrer oftest symptomerne med det samme. Neglebøjlen udøver et lille træk, så neglesiderne løftes. Behandlingen gør ikke ondt, og neglebøjlen generer ikke efter påsætningen.

Neglebøjlen tilrettes med jævne mellemrum, indtil neglen har fundet sin naturlige form i hele sin længde. Det er også vigtigt, at neglelejet (der var presset sammen under den nedgroet negl) tilpasser sig neglens nye form.

Forebyggelse af nedgroede negle

For at bevare et godt resultat af en behandling af nedgroede negle – eller for at forebygge nedgroede negle – er det vigtigt, at du plejer dine fødder. Her er korrekt negleklipning og brug af rummeligt og fodvenligt fodtøj vigtigt. Fodterapeuten giver individuel vejledning herom under behandlingsforløbet.

Den Offentlige Sygeforsikring yder tilskud til et begrænset antal neglebøjlebehandlinger hos en fodterapeut, hvis man har en henvisning fra egen læge.

Medlemmer af gruppe 1 og 2 i sygeforsikringen “danmark” får tilskud til neglebøjlebehandling.

Fodklinikken Aabenraa

Åbningstider

Mandag og onsdag:

8:00 til 17:00.

Fredag:

8:00 til 16:00.

Udebehandling efter aftale.

Andre tidspunkter ifølge aftale. Ring til: 

7462 7030.