7462 7030

Indlæg

Individuelt fremstillet indlæg

Indlæg er blevet fremstillet af fodterapeuter gennem flere årtier, og faggruppen har således oparbejdet en meget stor ekspertise på området. Der skelnes mellem forebyggende, aflastende og korrigerende indlæg.

Fodterapeuten har flere fremstillingsmetoder at vælge imellem, ligesom der findes et stort udvalg af materialer til anvendelse ved fremstillingen af indlæg.

Fodterapeuten træffer sit valg af fremstillingsmetode og materiale på baggrund af oplysninger om patientens alder, almene fysiske tilstand samt aktivitetsniveau.

Har du behov for et forebyggende og/eller aflastende skoindlæg?

Der kan være tale om forebyggende og/eller aflastende indlæg til meget sårbare fødder, hvor der er risiko for sårdannelser. Her vil der typisk være tale om patienter med nedsat følesans, nedsat blodforsyning eller tyndt væv i fodsålen. Overvægt taler også for et aflastende indlæg.

Korrigerende indlæg

Korrigerende indlæg fremstilles ved forekomsten af medfødte eller erhvervede fejlstillinger i fødderne. Der kan fx være tale om hulfod, platfod, nedsunken forfod eller skæve fødder. Her kan du læse mere om indlæg.

indlaeg-fodklinikken-aabenraa

Ondt i bevægeapparatet

Er du en af de mange, der oplever smerter i knæene, når du går eller løber? Det kan være tegn på, at du måske har en fejlstilling i dine fødder. Ofte kan smerter i knæ, hofte, lænd eller ryg nemlig stamme fra et problem i dine fødder. Fejl af denne type kan oftest afhjælpes med et individuelt fremstillet indlæg. Er du platfodet, har en høj vrist eller en nedsunken forfod, vil et indlæg også kunne hjælpe dig.

Indlæg kan fremstilles på mange måder og med mange formål

Inden du får fremstillet et indlæg, er det meget vigtigt, at din fodterapeut har de rigtige informationer om, hvilke lidelser, sygdomme og gener, som du måtte have.

Når informationerne sammenholdes med en grundig undersøgelse af dig og dine fødder, er der basis for at kunne fremstille et par gode funktionelle indlæg til dig.

fodklinikken-aabenraa-skoindlaeg

Pas på med sår

Har du sår, er det vigtigt at få aflastet foden korrekt, så såret kan hele. Indlægget skal også efter helingen fortsætte med at aflaste foden, så der forebygges for nye sår. Det kan medføre, at indlægget skal bygges om eller udbygges i takt med, at såret heler op.

Har du gigt, er det meget væsentligt, at de ændringer der uvilkårligt vil komme i foden på grund af gigten følges tæt, så indlægget kan blive tilpasset til ændringerne.

Der findes i dag en del såkaldte indlæg, der er færdigfremstillede. De sælges af personer, der ofte ikke har en uddannelse inden for området. Hvis du køber disse, risikerer du derfor også at få forkerte indlæg. Hos Fodklinikken Aabenraa er du garanteret at få de indlæg, som dine fødder og din krop har brug for.

Passer dit fodtøj?

Hvis du har fået fremstillet et indlæg hos din fodterapeut, er det vigtigt, at skoene passer til dine fødder.

Du skal være opmærksom på, at dit indlæg måske ikke passer til alle dine sko, så det kan være, at det er nødvendigt med flere indlæg eller en anden type sko.

Det er vigtigt at huske, at det er skoene, der skal passe til dine fødder og ikke omvendt – også selvom du ikke har brug for indlæg.

Fodklinikken Aabenraa

Åbningstider

Mandag og onsdag:

8:00 til 17:00.

Fredag:

8:00 til 16:00.

Udebehandling efter aftale.

Andre tidspunkter ifølge aftale. Ring til: 

7462 7030.