7462 7030

Sådan vælger du sko

Sådan vælger du sko

Kommer det ikke an på den enkelte person, hvad der er en god sko? Jo, men der findes en række grundregler for godt fodtøj, som du kan komme langt med.

Vi kender det alle sammen. Følelsen af et par nye sko, der klemmer og gnaver en smule ind i lilletåen. Man tænker umiddelbart, at det nok går over, når skoene er gået til. Men det er en uvane. Sko skal ikke gås til, de skal sidde godt og behageligt med det samme.

I dag kan du købe fodvenlige sko, der er både flotte og elegante samtidig med, at de skåner dine fødder for knyster, hammertæer og hård hud. Du behøver sågar ikke altid at gå ind i specialforretninger for at klæde fødderne godt på. Hvis du ser dig for i almindelige skobutikker, kan du finde sko, der får dine fødder til at smile.

1. Vælg en garage, der passer Skoen skal passe til foden og ikke omvendt. Derfor skal du vælge den størrelse og pasform, der passer til din fod. Du kan fx teste formen ved at tage sålen ud og stille dig ovenpå den. Rager foden ud over sålen, er skoen ganske enkelt for lille eller for smal.

2. Få plads til bevægelse Din fod glider lidt frem og tilbage, når du går. Derfor skal du sørge for, at skoen er stor nok til, at du har et glidetillæg på omkring 7 mm, så foden ikke støder mod snuden af skoen.

3. Snuden i vejret Når vi går, bevæger vi tæerne mere, end vi tror. Derfor må skosnuder ikke være for lave, da du risikerer, at skoen trykker på dine tånegle og generer dig.

4. Vælg en sål der følger foden Almindelige hverdagssko skal være fleksible i sålen, så skoen følger din fod og tillader dig at gå så naturligt som muligt.

5. Lad foden ånde Vælg sko af læder og andre åndbare materialer, så dine fødder får luft i løbet af dagen. Det forebygger svedige fødder, sure tæer og svamp.

6. Tag toppen af stødene Din krop har ikke godt af de mange stød, der forplanter sig op gennem kroppen, når hælen lander hårdt på underlaget. Derfor er det meget vigtigt med en sål, der er stødabsorberende.

7. Gør plads til hævelse Dine fødder kan blive varme i løbet af en dag, og de hæver op i løbet af eftermiddagen. Det kan derfor være en fordel at købe sko, når fødderne er hævede. Det er også en fordel med sko med snører eller velcrobånd, så du selv kan justere pasformen på dine sko i løbet af dagen.

8. Hold foden på plads En fast hælkappe holder foden på plads, så den ikke skrider ud over sålen og ødelægger din gang. Fast hælkappe er også et must, hvis dine fødder har et særligt behov for støtte.

Fodklinikken Aabenraa

Åbningstider

Mandag og onsdag:

8:00 til 17:00.

Fredag:

8:00 til 16:00.

Udebehandling efter aftale.

Andre tidspunkter ifølge aftale. Ring til: 

7462 7030.